Morgonqvisten.blogg.se

En mysig morgon

Publicerad 2015-11-20 12:48:00 i Hästarna, Vardagsliv,

Efter att ha haft en riktigt jävla dålig dag i förrgår, alltså inte att allt har gått fel, men att jag har haft stressrelaterad verk i kroppen (= ont i huvudet, nacken, ryggen, magen, benen, kall och varmsvettningar m.m.) som har påverkat mig oerhört, och känt att "Nej, jag kommer bryta ihop om jag sätter mig 6 timmar framför datorn imorgon", bestämde jag mig att ta en dag datorfritt, bara vara ute och återhämta mig mentalt så jag inte skulle förvärra allt.
 
Det blev mycket tid i stallet, många hästpussar. Då de jagade i skogen blev det att rida i hagen med pärla, quardo skulle vi ta till ridhuset senare på eftermiddagen som vi brukar göra en gång i veckan. Det var lite lerigt i hagen, men inte så halt att man inte kunde rida. Hon fixade det galant, gamle tanten! Tre galoppbommar som senare blev ett minikryss med en galoppbom framför. Sen bytte vi varv så det blev en galoppbom efter istället, och så fort hon fixade det så slutade vi :) Jag är så stolt över henne :)
 
När jag rider i hagen brukar jag alltid värma upp i longerlina först en tio minuter i alla gångarter, sen rider jag max tjugo minuter och sen blir det att skritta av, antingen på en promenad ute eller som i går när de jagade ute, bara i hand längst med "Fyrkantsspåret". Det som både är bra och dåligt med den plätten jag rider på är att ena halvan är platt och fin medan andra halvan är ganska knökig (stenar, jordbuklor, ojämn mark helt enkelt) vilket leder till många övergångar till ett lugnare tempo där det är knökigt så de inte snubblar och står på huvudet. Det blir mer uppmärksamma och man behöver bara sitta till lite för att sakta in och flytta ett ben när man ska öka takten. Ytan är bara typ 18x25 meter så det passar bra att bara rida lite kortare pass där, men jag brukar få fram vad jag vill ha av dem på den tiden :)
 
Sedan blev det en tur till ridbanan med lille pöjk som började relativt bra (förutom att jag som körde transporten fick nästan stå på bromsen när jag var påväg att missa infarten, vilket resulterade en lite upprörd häst), lyssnade helt ok, men det var mycket folk uppe vid ridhuset då de skulle ha en slags löptävling, och till början verkade det inte störa honom men ju längre tid det gick ju mer stressad blev han. Han stod och nästan stegrade vid transporten och drog runt oss som vantar när vi skulle lasta honom. Han blev inte sig själv förrän han stod i hagen igen med pärla.
 
så en mixad dag, men de hjälpte mig oerhört mycket. jag gick och lade mig tidigt, surfade inte innan jag lade mig utan bläddrade i böcker och lyssnade på "wiskydrickarjazz" ;) idag vaknade jag upp utvilad, tog en ny väg till kursen från bussen bland en massa gamla hus och unnade mig en cappuchino på kursen med en extrashot kaffe och vaniljsirap ;) Jag är en riktig sucker för storbandsjazz. På hösten och vintern brukar jag verkligen droga ner mig i swing och storbandsjazz, det är det enda som brukar få mig "in the mood" så att säga ;D
 
*badum-tssss*
 
 
 
 
 

Om

Min profilbild

Annie

Jag tycker om att fotografera, hästar, påta i trädgården och brinner för miljöfrågor.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela