Morgonqvisten.blogg.se

Mycket trädgård, mindre regn.

Publicerad 2019-04-20 09:23:08 i Trädgården, Vardagsliv,

Nu är det sannerligen tid för trädgård! Händerna letar krampaktigt efter något att pyssla med, någonting att gräva, någonting att plantera och ogräs att rycka bort. Solen värmer tidigt på morgonen, man vill sitta ute och dricka morgonkaffet samtidigt som man lyssnar på kåltrastens sånger och ser solstrålarna leka i de snart sprickande äppelknopparna. Härliga vår 💗
 
Just nu experiementerar jag med lite vårsticklingar på bland annat paradisbuske, rosenrips, två sorters blåbärstry och även hallon, alla norpade i min systers fantastiska trädgård <3  Jag har dock inte mycket förhoppningar på sticklingarna just nu... Okej, litegrann kanske ;) men det stillade mitt trädgårdspysselsug en del ;) Det får mig att tänka på en film som jag filmade från syrrans trädgård från förra sommaren som jag måste klippa klart så snart som möjligt. Tusan också, mycket på gång som sagt!
 
Nya sådder: Två sorters sockerärt, 'Norli' som vi även sådde under utbildningen 2017, och  'Oregon Sugar Pod' som jag aldrig använt innan och är en lite senare sort. Petade även ner lite sommarblommor bland sockerärtorna.
 
Halmlådan är full igen! Använder halmen främst att täcka i gångar med men även i odlingarna, t.ex. runt jordgubbarna bland annat. Min hembyggda halmlåda är även en kombinerad planteringsbänk där man lätt kan vika upp och ta ner bänk-delen.
 
En gammal och utkonkurrerad krusbärsbuske(syns inte i bilden men en ask står precis utanför bilden och hade tagit över med en hel del rötter under plantan) har grävts upp, delats på och planterats om i trädgårdskompost. En skruttig planta blev 6 nya och förhoppningsvis gladare buskar i framtiden.
 
 Glasrabarber som hamnade i en lag med socker, citron och lite bourbonvanilj och sedan in i en delikat mördegspaj ;) 
 
 "Pappa, kolla! Där är en PARKBÄNK!" ropade jag när vi skulle dumpa skräp på soptippen häromdagen. Någon hade lämnat den i facket för blandat skrot på baksidan där man lämnar trädgårsskräp och vi frågade såklart personalen på tippen om vi fick ta den. Det gick bra, så nu är den under renovering :) Nu väntar jag bara på att nästa lön ska komma så jag kan köpa brädor till den, för sidorna i gjutjärn är slipade, gundade och målade och väntar i princip bara på att monteras ihop igen :)
 
 
Och igår invigde vi syrrans nya uteplats som hon jobbat med, det blev såå fint! :D Som taget ur en Villa och Trädgårdstidning <3
 
 Men hönni; vattnet och regnet. Jag kan inte vara den enda som bekymrar mig om dethär. Det har regnat alldeles för lite denhär våren och det ser inte bättre ut än att det helt enkelt kan bli en lika, eller värre, torksommar än förra året. Nu har vi passerat halvvägs genom april och det är inte många liter kvar i min vattentunna längre efter vattningen på vårsådderna. Såklart jag inte förväntade mig att det skulle räcka hela sommaren, men jag tänkte att våren nog skulle vara räddad åtminstone i och med att jag lyckades fylla tunnan ganska väl med regnet i mars. Men REGN! VI BEHÖVER REGN, NU!
 
Glad påsk förresten!
 
 

Om

Min profilbild

Annie

Jag tycker om att fotografera, hästar, påta i trädgården och brinner för miljöfrågor.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela