Morgonqvisten.blogg.se

Träd, blommor och bänkar

Publicerad 2019-05-01 19:00:00 i Pyssel, Trädgården, Vardagsliv,

 
 
 
 
 
 
De senaste lediga dagarna har jag brukat tiden med att plantera granplantor, bonden som ägaren till hästarna köper sitt foder av behövde lite extra hjälp och vi ställde upp i utbyte mot bland annat gratis foder och bete. Vi har planterat ca 2000 pantor än så länge, men det räknar med minst 2000 plantor till innan stycket blivit klarplanterat 😅 500 benböj i samband med planteringen/ om dagen är dock inte så dåligt för musklerna, men det känns i knäna kan jag ju säga ;)
 
 
 
Ett nyplanterat Belle de Boscoop, en eftersläntare från utbildningen som ingen elev plockat med sig hem så jag fick den. Ja, som ni ser, det är helt öppet för rådjur och odjur att ta sig in till fruktträden härifrån, och dessutom är pappa hopplös på att köra på träden när han klipper gräs så det blev extra, om än mycket fult, skyddat.
 
Här kommer en liten sneak peak på mina experiment-sticklingar:
 
 
Hallonen ser fina ut än så länge!
 
 
 
Den ena krukan med blåbärstry ser inte allt för dåliga ut heller-
 
 
 
... Men de andra blåbärstrysticklingarna såg inte så roliga ut. Det var dålig tillväxt på dem när jag plockade dem, så ska plocka en ny omgång nu när de kommit igång lite mer i trädgården. Detta var från syrrans äldsta planta som vi inte vet vilken sort det är, men de andra sticklingarna är från det nyaste tillskottet av blåbärstrybuskar.
 
 
 
Och bänken? Kom ni ihåg hur den såg ut? Nu är den äntligen klar och ser mer ut såhär:
 
 
 
Sidorna slipade, grundade och färgade, nya brädor i hyvlat furu och inoljade med linfröolja :D jag blev så grymt nöjd! Nu är ju frågan vilket projekt jag ska ta mig an härnäst? Cykelvagnen kanske? Eller den gamla handsåmaskinen från 30-talet?
 
 
 
 
 
Vissa dofter känner man bara på våren 💗
 

Om

Min profilbild

Annie

Jag tycker om att fotografera, hästar, påta i trädgården och brinner för miljöfrågor.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela