Morgonqvisten.blogg.se

Fröskåpet in action!

Publicerad 2016-03-30 19:59:06 i Pyssel, Trädgården, Vardagsliv,

Nu är våren igång! Vi har krattat, byggt, planterat, grillat och proppat fröskåpet med sådder och är in action. Rödlök, squash, paprika, ringblommor, purjolök, melon, dill, persilja, 7 sorters kål med mera!
 
 
Jag fick en såndär modern "krukare" i trä som man gör krukor av tidningsapper (och en extra handkratta fick jag också) av Nene och mor för några veckor sedan, så häromkvällen bokade jag mig framför datorn med Ruth Goodman och kompani och krukade upp dagstidningarna, och sen flöt allt på och medan jag ändå var igång så kunde man ju börja så också juh ;) först visste jag inte vart jag skulle stoppa alla dessa små krukor i för de är ändå ganska sköra och skulle inte klara en skakig förflyttning i fröskåpet, men sen kom jag på att jag hade en mängd gamla champinjonlådor jag bett om att få från affären och de var perfekta att lägga nyplanterade krukor i. Tummen upp! Nu klarar de vistelse i förodlingsskåpet!
 
 
 10 grader ute - ca 20 grader i skåpet :) bra groddtemperatur för de flesta fröerna.

Skåpet är gjord av en ikeahylla, fyra stycken hjul med bromsar för att skåpet ska kunna rulla ut och in från källaren under soliga dagar, hönsnät, reglar, märlor och spik :) Jag är inte så förtjust i byggpast så det fick bli fiberduk, klämmor och bubbelplast ytterst runt om för att värmen ska hålla sig inne i skåpet. Hönsnätet sitter fast på tre sidor av fyra för att hålla krukorna på plats under in och utrullning och gör att jag bara kan välja hur mycket eller lite fiberduk jag ska ha runt om för att kunna reglera värmen. Sista sidan, framsidan, sitter hönsnätet fast i en regel som jag hakar fast i skåpet med en spik så att det fungerar som en öppning in i skåpet. Inne i skåpet hänger det en gammal kylskåpstermometer som jag hittade i en låda i längan för att hålla koll på temperaturen :) det enda jag har betalat för är extra fiberduk, skåpet och hjulen som jag köpte på ikeafyndet, så egentligen har jag betalat max 230-240 kr för skåpet, resten är fynd hemma. And i LOOOVE it! För någon som är portad inomhus med alla sina fröer och krukor så har detta varit en toppenlösning, och alla verkar nöjda :)
 
Nu är det sista rycket ute med pallkragarna som gäller, sen känns det som om vi kan ta det lugnt på trädgårdsfronten, för öjnablittet! Hoppas ni hade en skön påsk!
 
 
 

Om

Min profilbild

Annie

Jag tycker om att fotografera, hästar, påta i trädgården och brinner för miljöfrågor.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela