Pavlova fail
Alltså, det har alltid varit känt att jag aldrig lyckats göra maränger. Aldrig i hela mitt liv har jag haft en klar maräng av något slag och tänkt "Den här har jag gjort, och jag är nöjd för den blev bra!". Och skillnaden den här gången? Ingen som helst, pavlovan jag gjorde blev hälften fai hälften succé. Men jag vet vad jag gjorde för fel den här gången. 1: För mycket socker. 2: För lite tålamod.
Receptet sa: "One cup of sugar". Fasen, jag har ju inte en Cup... Det får bli en kopp istället! Det är ju i princip nästan lika mycket! Först efteråt när jag insåg att det inte blev "stiff peaks" (jag hade vispat upp det till stiff peaks innan jag hälde i sockret och testade även med skålen upp och ner utan att smeten föll ur) när jag vispade, läste jag att det var mycket viktigt att man följde receptet ordentligt, att det skulle vara exakta mått och dylikt... men jag chansade och hällde smeten i en springform och kastade in det i ungnen.
Jag avskyyyr att vänta, och pavlovan skulle vara i ugnen i 2 timmar, plus kallna i ugnen. Jag tror jag hade den i ugnen i en och en halv timme ungefär och lät den kallna i en halvtimme innan jag hade fått slut på tålamod och högg in. Resultatet var blandat: vacker krispig maräng på ovansidan, halva bottnen var pavlovafluffig inuti och andra halvan var relativt smetig fortfarande, kanterna karamelliserades i munnen och blev till viss del omöjliga att äta. Men med vispad grädde och en klick hemmagjord lemoncurd smakade det riktigt bra vill jag lova!
Men det mest spännande med det här är att jag inte hade några ägg i. Nope, en äggfri pavlova blev det! Istället har jag använt mig av kikärtsvatten, det finns jättemånga spännande recept där man använder kikärtsvatten istället för ägg, det är bara att söka på nätet!
